Sudjelovali smo u projektu Access kao glavni partner DOSTI-a

by ožu 10, 2023UOSISTRE

Cilj projekta je provesti edukacije privatnih iznajmljivača te zaposlenih u hotelskom i kamp smještaju o pristupu i komunikaciji s osobama s različitim oblicima invaliditeta te mogućnostima razumne prilagodbe smještajnih kapaciteta kako bi isti bili pristupačni osobama smanjene pokretljivosti. 

Druga aktivnost odnosi se na izradu baze podataka za područje grada Pule o pristupačnim turističkim objektima i ostalim turističkim sadržajima. Poseban naglasak stavit će se na istraživanje dostupnosti privatnog smještaja budući u toj grani smještajnih kapaciteta ne postoje gotovo nikakvi podaci o pristupačnim turističkim kapacitetima.  

Očekivani utjecaji projekta su razvijena svijest kako osobe s invaliditetom imaju jednake potrebe kao i opća populacija pa tako i potrebu za putovanjima te važnosti prilagodbe turističkih objekata za OSI. 

Po završetku projekta očekuje se kako će tolerancija i svijest o potrebama osoba s invaliditetom biti veća te kako će privatni iznajmljivači i turistički djelatnici, po završetku edukacija, steći nova znanja i kompetencije za pristup i ophođenje s osobama s invaliditetom.

Kao Udruga obiteljskog smještaja Istre omogućit čemo svim članovima sudjelovanje u edukacijama o prilagodbi objekata osobama s invaliditetom. Edukacije će biti iz područja kulture, turizma i trendova u turizmu.

Projekt će potaknuti lokalnu zajednicu na širenje turističke ponude prilagođene osobama s invaliditetom.“ 

Pridruženi partner TZ grada Pule sudjeluje u projektu na način da isti sufinancira s 10.000 eura.

Pročitajte ostale novosti

Održana Druga Radionica – Recikliranje Namještaja za Održivost

Dragi naši članovi i ljubitelji održivog turizma, Imali smo zadovoljstvo biti...

Nove pogodnosti za članove UOS Istre

Dragi članovi Udruge obiteljskog...

Što smo sve postigli u periodu iza nas?

Za sve članove udruge koji su...

Sudjelovali smo na kongresu HUOS-a

Udruga je, 27.03.2023, na poziv...

Nova Web Stranica Udruge – Pogledajte ju!

Pokrenuli smo novu web stranicu! Udruga...

UOS ISTRE je registrirana!

Poštovani, Udruga je konačno u...